UNIT PUSAT SUMBER

Info Semasa Kelab Rakan Pustaka PHT

Home

VISI

Menjadi Kelab/Pesatuan terunggul dalam menyemarakkan budaya berpersatuan dan profesional di Politeknik Hulu Terengganu dan Politeknik SeMalaysia.

MISI

Melahirkan ahli kelab yang profesional, kreatif dan inovatif, berketrampilan, kompeten, mesra dan bekerjasama dalam semangat persaudaraan serta cemerlang dalam bidang akademik dan ko-kurikulum.

OBJEKTIF PENUBUHAN

  • Meningkatkan literasi, latihan dan kemahiran professional di kalangan ahli mengenai kerjaya pustakawan dan kepustakawanan.
  • Mendidik dan melahirkan ahli yang mempunyai ciri-ciri kepimpinan unggul dan berpesonaliti terpuji.
  • memberi pendedahan dan pengalaman ahli sebagai pemangkin dan penggerak utama kempen galakan membaca dan pembudayaan ilmu peringkat Politeknik Hulu Terengganu.
  • menggalakan ahli meningkatkan semangatkekeluargaan dalam berpersatuan serta meningkatkan hubungan silaturahim di antara ahli dan staf perpustakaan serta warga Politeknik Hulu Terengganu melalui aktiviti yang dianjurkan.
  • Mengasah dan mencungkil bakat kepimpinan, seni, kemahiran serta memberi latihan pengurusan kelab/persatuan yang efektif dan sistematik di kalangan ahli.

MOTO

Nilai Terbaik : Semangat kekeluargaan, Kerjasama berterusan, Personaliti Unggul, Mesra dan Ceria, Komited, Multi-skill @ Serba boleh, Perintis Kreativiti dan inovasi, Progresif, Berdisiplin dan mempunyai Akhlak terpuji.

Carta Organisasi Semasa Kelab Rakan Pustaka

Aktiviti Semasa Kelab Rakan Pustaka

Activity PhotoActivity DescriptionActivity Date
Activity PhotoFirst Meet Kelab Rakan Pustaka bersama Ketua Unit Pusat Sumber2023-09-19